Canım yandıkça nerede olduğumu unutuyorum. Burası sadece "Dünya" ↫Elif'in Günlüğü ,↫ Elif's Diary,↫엘리프 일기,엘리프,





 Toparlan dedi ay ışığı. Rüzgarı ve benim ışığımı hisset. Tropikal kokuları duy ve hisset. Ruhuma baktım çaresizce. Aldığı yaralara. İyi sanıp kötü çıkan ruhuma güzel bir koku armağan ettim. Ona notalarla iyileşip, gelişmesi için zaman tanımaya karar verdim. Tek bırakmaya çalıştığım ruhuma daha fazla bunu yapmayacağım, yapamayacağım. Güçlü kılacağım onu. Güçlerini geri vereceğim. Daha fazla isyan etmesini engelleyeceğim. Durduracağım yorulmadan önce. Buna ruhumun mu benliğimin mi ihtiyacı var bilmiyorum ama bunu (onu ) çok istiyorum. Durmaya, dinlenmeye, her seferinde gelen yenilgiye rağmen yeniden savaşa hazır olduğuna inandıracağım onu. Değişimi ruhumda başlatacağım azizim. Ruhumda. Yenileyeceğiz hep beraber sonra. Yeni kalpler, yeni ruhlar, yeni duygular olarak biz tekrardan doğacağız. Kötülere ve kötü şeylere inaden. Yeniden açacağız panjurları. Yıllar yılı kapatılıp bir de üstüne sağlamca kilitlenmiş olanlarını açacağız. Sana ihtiyacım olacak. Güzel ruhlu kalbe ihtiyacım olacak. Mavi güllere ihtiyacım olacak. Müziğin ritmini duyup gelmene ihtiyacım olacak. Sessizliği, sesi aynı anda duymaya çalışacağım. Yeter ki gel! Başlat savaşını benim savaş çabam gibi. Süsle kalbini ve ruhunu yılbaşı çamları gibi. Donat ışıklarla, süslerle. Hediyeler ver ona. Mutlu et onu. Daha fazla sıkışıp, kendi köşesine çekilmesine izin verme.

Düşün ve yap! İste ve git al! Diren ve başar!
Güçlü ol, güçsüzlüğe inanma. Kendine emir ver. Yapılacak, yapılmalı, yapılabilmeli değil. Yap!
Değişimi ruhunda başlat. Dinle, izle, gör, sessizce yap tüm bunları ve daha bir çok iyi şeyi. Sıra sana geldiğinde sessizliğini boz. Güçlen ve gücü onlardan fazlasıyla devral. Kendini göster. Her duruma-kişiye karşı kimsen o ol! Rol yapma, yaptırtma. Yolunu çiz. En renkli kalemlerle. En güzel çizgilerle. Bazen yorul, dur ama sabret ve yeniden yeniden devam et. Kaldır üzerindeki tozu, toprağı. Çiçekler dik. En gösterişli, en güzel kokulu olanlarından. Dikensizlerinden. Dikenlerle can yakma. Yaktırtma.
Kötülüklerin-kötülerin çoğalmaya cesaret edebilmesine izin verme. Bunun için iyi şeyler yap. Kendine göre iyi şeyler değil herkese göre iyi şeyler yap. Kırma, incitme sadece sev! Değer ver, tüm bunları sadece hissettir. Başkalarını değil kendini eleştir. Sen kendin içindeki ruhun ol ki olmasın bu iğrençlikler. Bırak kendini iyi sananlar konuşsun dursun, dinle ama yapma. Asla! İçinden geleni yap. Etik olanı yap. Çıkar için davranış sergileme. Hata yapmaya güven. Hatalarla geliş. Çalış, durma. Sabret. Kalpten hissederek yap. Bazen kaybol. Geri çekil ve izle sakince. Sonra yeniden başla. Çünkü çırpınmadan açan çiçek olmadı bu dünyada.